Eliane de Vries

Over Eliane

  • HBO Social Worker met verdieping in Contextuele Benadering
  • Ervaringdeskundige rondom (uitzonderlijk) hoogbegaafdheid

Ik ben Eliane de Vries-de Koning, wonend in het groene en multiculturele Wageningen met mijn man, twee zoons en dochter.  Ik ben internationaal opgegroeid en voel me dan ook meer een wereldburger, dan een typische Nederlander. Deze wereldkijk neem ik ook mee in mijn werk. Ik sta niet stel versteld van andersdenkenden en heb juist grote interesse in de verscheidenheid van mensen en diens karakters.

Na mijn studie Social Work, dat ik met plezier in Ede heb voltooid, heb ik eerst in jeugdtehuizen en vervolgens jaren als gezinsvoogd gewerkt. Daarna heb ik, mede door het moederschap, de boeg omgegooid en ben ik mijn eigen bedrijf begonnen. Dit was even een hele andere uithoek dan de hulpverlening, want centraal stond nu de productie van ecologische wasmiddelen en biologische cosmetica! Ik begon dit bedrijf met een ideaal, waarbij duurzaamheid en zorg voor de natuur centraal staat. Alles binnen het bedrijf heb ik zelf ontwikkeld, van product inhoud, website tot productetiket. Hier spreekt mijn liefde voor creativiteit uit en ook het lef om avontuur aan te gaan. Ik wist niet waar ik precies zou eindigen, maar ik wist zeker dat het leerzaam was en dat ik ervan zou groeien.

Hoe ben ik dan bij Extralent gekomen? Ik heb zelf in ieder geval twee kinderen en een man die hoogbegaafd zijn. Via een kennis die hoogbegaafdheid vermoedde bij onze oudste ben ik me gaan verdiepen in dit thema. Ik ben veel gaan lezen erover, podcasts gaan luisteren en gaan ervaren hoe het is om moeder te zijn van een kind dat het op school niet makkelijk heeft mede door het ‘anders’ zijn. Toen ik via een koorgenoot hoorde van Praktijk Extralent, ging het bij mij kriebelen. In augustus 2023 ben ik toen begonnen op de praktijk en daar heb ik tot nu toe geen spijt van gehad.

In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig met kleding naaien, soms tekenen, puzzelen of bordspellen spelen. Ook houd ik van acteren/theater, maar daar doe ik op dit moment niet veel mee. Maar ik zing wel wekelijks in een close harmony koor, daar geniet ik ook enorm van! Ik ben positief ingesteld, heb een groot inlevingsvermogen en ik kijk graag naar mogelijkheden, dan naar wat er niet kan. Zo denk ik bij Extralent graag mee in creatieve oplossingen rondom schooltrajecten voor hb’ers en vind ik het een mooie uitdaging om te kijken of ik uitgebluste hb’ers weer kan ‘aansteken’ door ze te laten ontdekken waar ze blij van worden en goed in zijn.