Artikelen

Ons groeiende collectie aan artikelen heeft al velen mogen ondersteunen. Bekijk de blogs per categorie of laat je verrassen door er eens rustig door te scrollen.

Blog Categories
Hanneke Reitsma

Traumagerelateerd gedrag bij hoogbegaafden

Steeds vaker zien we kinderen en jongeren in onze praktijk bij wie er sprake is van gedrag dat samenhangt met langdurige stress. In eerste instantie denken we dan aan burn- of bore-out, maar in toenemende mate zien we een groep bij wie er sprake is van traumagerelateerd gedrag. Dit komt voort uit blootstelling aan langdurige en ernstige stress.
Hanneke Reitsma

Kind komt niet als hoogbegaafd uit de test. En nu?

Dit artikel is geschreven omdat er in onze praktijk steeds vaker kinderen worden aangemeld met de vraag of er sprake is van hoogbegaafdheid, waarbij hoogbegaafdheid vervolgens niet (eenduidig) naar voren komt in een begaafdheidsonderzoek. Wat is er dan aan de hand?
Hanneke Reitsma

7 Valkuilen voor Ouders van Hoogbegaafde Kinderen

Herken je dat? Je dochter komt uit school en is me toch een partijtje chagrijnig. Je probeert erachter te komen wat er aan de hand is en vuurt de ene na de andere vraag op haar af. Je krijgt het niet losgepeuterd. Uiteindelijk loopt ze zuchtend en gefrustreerd weg.
Hanneke Reitsma

Help, een HOOGBEGAAFD kind in mijn klas!

Als leerkracht heb je steeds het beste voor met de kinderen in je klas. Dat maakt jou en je vak zo bijzonder! Met het Passend Onderwijs van tegenwoordig is de uitdaging geworden om Ć lle kinderen te voorzien van het juiste onderwijsaanbod. Een flinke klus!
Hanneke Reitsma

Voor wie loop jij het vuur uit je sloffen?

Van de week wandelde ik met een van mijn cliƫnten over de Ginkelse Heide. Dat wandelen doe ik wel vaker onder werktijd. Lekker in het lijf en de mogelijkheid om de zintuigen alle ruimte te geven. De ochtenddauw was nog zichtbaar en bedekte de mooie, paarse heide. Ik was zelf volop aan het genieten, maar naast mij gebeurde iets heel anders.
Hanneke Reitsma

ā€˜Je moet eens wat minder perfectionistisch zijn!ā€™

Hoe vaak krijgen mijn cliƫnten die opmerking niet om de oren geslagen? En eerlijk gezegd is mij deze opmerking ook regelmatig naar mijn hoofd geslingerd. Maar wat wil een ander daar nu eigenlijk mee zeggen? En wat brengt het bij jezelf teweeg als je dit maar vaak genoeg hoort? Doe ik dan zo moeilijk? Wil ik het tƩ goed doen? Kan ik niet tegen fouten?

Wil je meer weten?