Artikelen

Ons groeiende collectie aan artikelen heeft al velen mogen ondersteunen. Bekijk de blogs per categorie of laat je verrassen door er eens rustig door te scrollen.

Blog Categories
Hanneke Reitsma

Je bent in rouw, alleen weet je dat zelf (waarschijnlijk) niet

Deze week was daar het breekpunt: ik kon alleen maar huilen. Niet van frustratie of overprikkeling of vanwege leed van een ander; dat zijn meestal redenen voor mij om te huilen. Maar nu huilde ik vanwege verdriet, het kwam uit mijn tenen. Daarna was ik moe alsof alle energie uit me was gezogen.
Hanneke Reitsma

Zorg voor jezelf

“Zorg goed voor jezelf!” zegt men regelmatig tegen elkaar. Maar wat is dat eigenlijk, voor jezelf zorgen? In dit artikel gaan we daarop in. Belangrijkste is dat je weet wat je nodig hebt en daar over kunt communiceren. Het lichaam is ons belangrijkste instrument dat ons iets kan vertellen over wat we nodig hebben. Luisteren we daar eigenlijk wel naar?
Hanneke Reitsma

Van ‘rotmoeder’ naar de ‘liefste moeder’ binnen 1 uur

Het is de derde dag van het nieuwe schooljaar. Ik sta op het schoolplein om mijn kinderen op te halen. Als mijn zoon de klas uit komt lopen zie ik het al: een bleek snoetje boven zijn sterk gebruinde lijfje; hij is doodmoe. Toch frappant als je bedenkt dat hij tijdens de vakantie energie had voor tien. Zelfs toen hij 5 uur per dag zwemles had, was hij ’s avonds nog één grote positieve energiebom. Nu was daar niks meer van te zien. Het is blijkbaar even flink wennen aan het schoolritme, de prikkels die hij te verwerken heeft in de klas en alle nieuwe dingen die op hem afkomen.
Hanneke Reitsma

7 tips voor een onvergetelijke vakantie

De vakantie is in zicht en voor sommigen al begonnen. Een heerlijke tijd waar je maanden van tevoren naar uitkijkt. Nu is het zo ver! Iedereen is er aan toe; de kinderen zijn moe, vliegen elkaar voortdurend in de haren en de lontjes die vorige week nog heel kort waren, zijn er nu überhaupt niet meer. De agenda van afgelopen weken stond vol met afsluitende activiteiten, voorspeelmiddagen, uitvoeringen en kinderfeestjes. Geen wonder dat iedereen wel een beetje aan het einde van zijn Latijn is.
Hanneke Reitsma

Intensiteiten van Dabrowski

Tips voor thuis om aan de slag te kunnen met behoeften van jullie kinderen ten aanzien van de intensiteiten van Dabrowski.
Hanneke Reitsma

Leren met de mindset van een baby

Afgelopen oud en nieuw was voor mij niet zomaar het ingaan van een nieuw jaar, het was de start van mijn leven als moeder. Op oudjaarsdag 2020 ben ik bevallen van mijn prachtige zoontje Ties. Inmiddels is hij ruim een half jaar oud. In het afgelopen halfjaar heb ik hem zich zien ontwikkelen van een klein, hulpeloos wezentje, naar een stevig ventje met een flinke eigen wil. Hij (en ik) heeft zó veel geleerd het afgelopen jaar.

Wil je meer weten?