Jenny Rietbergen

Over Jenny

Praktijkmanager

Mijn ervaring met het moeder zijn van hoogbegaafde kinderen inspireerde me tot een bijzondere overstap. Na mijn studie Kunstgeschiedenis ben ik bijna 20 jaar werkzaam geweest in de kunst en cultuurwereld. Kunst is altijd al mijn passie geweest en nog steeds vind ik het heerlijk om musea en tentoonstellingen te bezoeken, maar ook om creatief bezig te zijn.

Onderweg ben ik ook nog moeder geworden van drie dochters. Fantastisch, maar ook heel uitdagend, zeker toen uiteindelijk bleek dat hoogbegaafdheid een belangrijke factor is ons gezin. Een weg van vallen en opstaan, die bijna alle ouders met kinderen in deze doelgroep wel zullen herkennen. Deze weg leidde ons ook naar Praktijk Extralent, waar zowel onze oudste dochter als wijzelf als ouders heel veel steun en hulp hebben ervaren. En hoe bijzonder is het dan dat, nadat je denkt afscheid genomen te hebben, je na enige tijd onderdeel wordt van deze praktijk. Met veel plezier mag ik de rol van Praktijkmanager vervullen. Een functie waarin ik onderdeel ben van het MT en me bezig houd met alle bedrijfsmatige processen, zowel intern op het gebied van HR, administratie en financiƫn als extern op het gebied van wet en regelgeving, certificering van de praktijk en de contracten met de gemeentes.

De afgelopen jaren heb ik geprobeerd om alles wat los en vast zit over hoogbegaafdheid te lezen en is er een wereld voor me open gegaan. Ik geniet heel erg van leren van nieuwe dingen en het werken in een team. Heel fijn dat ik vanuit mijn persoonlijke expertise en passie iets kan bijdragen.