Willemijn Dubbeldam

Ik ben Willemijn Dubbeldam, 36 jaar, getrouwd en moeder van 5 prachtige kinderen. 

Na een studie bestuurskunde en enkele jaren werkervaring begon het te kriebelen. Zou het onderwijs niet veel beter bij me passen? In de vrije uren heb ik de lerarenopleiding gevolgd. En met succes. Want wat is het onderwijs toch een prachtig werkgebied. Ik heb werkervaring in het voortgezet onderwijs en in het primair onderwijs. Vooral het passend maken van onderwijs heeft mijn hart. Onderwijs gaat over ontwikkeling en die lopen bij kinderen nu eenmaal niet allemaal synchroon. Het ene kind ontwikkelt zich sneller, langzamer, anders dan het andere kind. En dat is maar goed ook. Dit maakt dat elk kind uniek is. Diversiteit vind ik iets moois.

Ook mijn gezin is heel divers. Sinds enkele jaren vang ik samen met mijn man en kinderen pleegkinderen op. Soms voor korte duur, soms voor langere duur. Stuk voor stuk kwetsbare kinderen die enorme behoefte hebben aan veiligheid en liefde. Wat ik geleerd heb na al die jaren is dat verandering tijd kost, maar nog belangrijker; kinderen kiezen niet altijd voor het gedrag dat ze laten zien. Soms kunnen ze niet anders.

Deze lessen neem ik zeker mee in het werk bij Extralent. Samen met ouders en school wil ik kinderen handvatten geven om zelfbewust en zelfverzekerd in het leven te kunnen staan. Wat heb je nodig om goed te kunnen functioneren in de maatschappij en om gelukkig te zijn?