Ik ben Stephani Wanders. Ik ben getrouwd, moeder van vier kinderen. Ik woon vlakbij het bos en de hei in Ede waar je me vaak kan vinden.

Ik hou enorm van lezen. Al toen ik 13 jaar oud was een boek dat ik las over een moeilijke situatie, in een gezin waar een maatschappelijk werker van betekenis was, voor mij de inspiratiebron voor mijn latere beroepskeuze. Ik dacht; ‘ik wil maatschappelijk werker worden en met gezinnen gaan werken!’. En weet je wat zo leuk is? Dat ben ik ook gaan doen! Meer dan 25 jaar geleden ben ik gestart met mijn werk in de jeugdhulpverlening, hetzelfde jaar als waarin ik getrouwd ben.

Ik heb met veel verschillende gezinnen gewerkt. Hulpverlenen zie ik als een eindje met elkaar optrekken. Je maakt eigenlijk samen een wandeling waarbij je samen nieuwe dingen ziet en ontdekt. Na een tijdje kan het gezin ook weer zelf verder en nemen we afscheid van elkaar. Als hulpverlener ben ik betrokken bij de mensen waarmee ik werk en deel ik kennis die ik heb opgedaan  tijdens mijn eigen levensreis. Ik lees nog steeds veel, vooral over onderwerpen die mij bezighouden. Ook de ervaring in de opvoeding van onze eigen kinderen neem ik mee. De laatste tijd werk ik steeds meer met creatieve hulpmiddelen en onlangs heb ik een opleiding creatieve kindercoaching gevolgd. Ik merk hoe me dat ook bij deze doelgroep helpt om kinderen verder te helpen.

Tijdens mijn werk als schoolmaatschappelijk werker op verschillende basisscholen in Ede kwam ik in aanraking met hoogbegaafde kinderen. Ik  merkte dat hoogbegaafde kinderen het soms moeilijk vinden om aan het werk te gaan met hun talenten. Samen met ouders en kind ging ik op ‘ontdekkingstocht’, om  te ontdekken wat het kind helpt om aan de slag te gaan met zijn talenten. In die tijd werkte ik al regelmatig samen met Praktijk Extralent, waar veel kennis en ervaring is over het werken met hoogbegaafde kinderen en hun ouders. De manier waarop praktijk Extralent op een deskundige manier kinderen en hun gezinnen verder wil helpen past bij mij. Daarom vind ik het bijzonder dat ik nu zelf bij praktijk Extralent werk.

Bij Praktijk Extralent voel ik me thuis. Het picknick bankje bij de voordeur, de koffie tafel, de gezellige inrichting. Dit past bij mij. Ik hoop dat jij je ook thuis zal voelen bij Extralent en dat het een plek mag zijn waar je je talenten steeds meer zal gaan zien en gebruiken. Daarbij zal ik je helpen en ik zal blij zijn met elke overwinning die je behaald!

Graag tot ziens op de praktijk Extralent!

Stephani