Ik ben Carina Witter. In ben opgegroeid in Zeeland en in 2004 naar Ede gekomen voor de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Aansluitend heb ik de opleiding Leerkracht Basisonderwijs gevolgd en afgerond. In 2009 ben ik getrouwd en ben inmiddels moeder van drie kinderen.

Moeder zijn is fantastisch. Wat een cadeau, kinderen krijgen. En wat een verantwoordelijkheid. Zorgen voor de kinderen en ook zorgen maken. Wij hebben ook veel zorgen (gehad) om één van onze kinderen. Je kind gelukkig zien, zich lekker in zijn vel voelen, blij zijn… Dat wil je als ouders. Als dat niet lukt of gaat, om wat voor reden dan ook, kan dat heel moeilijk zijn.

Ik heb afgelopen jaren heel veel ervaring opgedaan in het onderwijs. Als leerkracht in het reguliere onderwijs, speciaal onderwijs en leerkracht van een plusklas. Toen leerkracht plusklas op mijn pad kwam, ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in het hoogbegaafde kind. Het begeleiden van hoogbegaafde kinderen is mijn passie geworden. Het contact, de zoektocht naar interesses, verdieping en verrijking bieden.  Ik kan enorm van de kinderen genieten. De humor, interesses en fantasie die ze kunnen hebben vind ik prachtig.

Als hoogbegaafde kinderen vastlopen op school en/of thuis kan dat een reden tot (veel) zorgen zijn.  Ik ga graag samen met jullie als ouders, kinderen en leerkrachten op pad. Samen zoeken, ontdekken, denken en luisteren naar elkaar. Om zo ervoor te zorgen dat het kind zich (weer) lekker in zijn vel voelt en kan ontwikkelen!