Yvonne Abrahams

Over Yvonne

  • SKJ Jeugd- en gezinsprofessional
  • Specialist hoogbegaafdheid
  • Specialismen: Ukiq, KRAGT-trainer, ACT

Mijn naam is Yvonne Abrahams. Ik ben opgegroeid in een Brabants dorp, verhuisde voor mijn studie naar de omgeving van Zwolle, maar woon inmiddels alweer meer dan 10 jaar in Lent . 

Van het werken met kinderen (en hun ouders) word ik gelukkig. Ik word enthousiast en krijg veel energie wanneer ik een bijdrage kan en mag leveren aan de ontwikkeling van een kind en het gezin. Zelf heb ik 2 kinderen, een jongen en een meisje. Al vrij vroeg bleek dat zij zich erg snel ontwikkelden. Ze bleken in potentie cognitief veel mogelijkheden te hebben. Desondanks verliep hun ontwikkeling niet altijd vanzelfsprekend positief en was (en is) het voor ons als ouders best een pittige klus om ze te begeleiden in hun weg naar volwassenheid.

In 2004 ben ik aan de slag gegaan als pedagogisch medewerkster op een specialistische behandelunit (24-uurszorg) voor kinderen van 6-12 jaar met gedragsproblemen en gedragsstoornissen. Daar heb ik zo’n 10 jaar gewerkt. Daarna heb ik nog ongeveer 5 jaar als jeugdzorgwerker op een dagbehandelingsgroep voor kinderen van 0-6 jaar gewerkt en begeleidde ik daarnaast kinderen van voornamelijk 0-12 jaar op scholen, speelzalen, de BSO en het KDV.

Door de ervaringen binnen mijn eigen gezin, ging ik me tegelijkertijd steeds wat meer verdiepen in het thema ‘hoogbegaafdheid’. Op een gegeven moment merkte ik dat ik er ook heel graag wilde zijn voor kinderen waarbij de ontwikkeling, vanwege een voorsprong, wat meer aandacht vraagt. Dat maakt dat ik de overstap heb gemaakt van de jeugdhulpverlening naar een eigen praktijk voor hoogbegaafdheid. Ik heb toen eerst de opleiding ‘Talentbegeleider’ gevolgd bij Novilo en daarnaast een aantal specialisatiemodules gedaan zoals ‘Slimme Kleuters’, ‘Gedrag in de klas’ en ‘Executieve vaardigheden trainen met spellen’. Mijn onderzoek heb ik destijds gericht op peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Omdat ik ook iets voor hen wil betekenen, heb ik de kopstudie ukIQ gevolgd en zodoende startte ik mijn eigen ukIQ-groep in Lent. De peuters die naar mij toekwamen werden kleuters. Toen startte ik ook een groepje voor 4-6 jarigen. Ik had de jeugdzorg inmiddels verlaten en was mijn eigen bedrijf begonnen, waar ik naast mijn aanbod voor de jonge kinderen ook praktische begeleiding en ondersteuning voor de wat oudere kinderen en hun directe omgeving (ouders, leidsters, leerkrachten enz.) aanbood. Daarnaast verzorgde ik de plusklassen (gr.1 t/m 8) binnen een school.

Nu ik de overstap gemaakt heb naar Praktijk Extralent, kan ik mijn passie met weer met collega’s delen. Dat vind ik uiteindelijk toch veel fijner. Samen met hen aan de slag om een kind/ gezin weer tot zijn recht te laten komen en meer vertrouwen krijgen in hun eigen groeikracht. In mijn werk doe ik dat graag spelenderwijs en op een actieve, persoonlijke manier.

Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten!