Martin Romkes

Over Martin

  • SKJ/ NIP Psycholoog kind en jeugd
  • Specialist hoogbegaafdheid

Mijn naam is Martin Romkes. Ik woon samen met mijn vriendin (en collega ?) Rebecca in een fijne woning in Ede-Zuid. In het dagelijks leven houd ik me graag bezig met zingen, gitaar spelen, drummen en het spelen van het liefst zoveel mogelijk bordspelletjes! Daarnaast ben ik lid van de Edese Tennis Club en vind ik het leuk zo nu en dan de hardloopschoenen aan te trekken.

Ik heb in de zomer van 2019 mijn opleiding Psychologie afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarna ik ben verhuisd richting Nijmegen voor de Master Gezondheidszorgpsychologie. Tijdens deze Master heb ik mij gespecialiseerd in het werken met kinderen en adolescenten van 4 tot 23 jaar en kan ik mijzelf al voor enige tijd me trots en plezier Psycholoog noemen.

Mijn belangstelling voor hoogbegaafdheid (en Psychologie in het algemeen) is al op zeer jonge leeftijd begonnen toen ik destijds zelf bij het CBO in Nijmegen werd getest, met als conclusie hoogbegaafdheid. Ik zat op de basisschool niet goed in mijn vel en voelde me vaak niet geaccepteerd en begrepen door mijn omgeving. Naarmate ik ouder werd, ik gaandeweg meer werd uitgedaagd en daarbij steeds meer gelijkgestemden ontmoette, sloeg mijn stemming volledig om. Ik zou mezelf nu omschrijven als een uitermate positief, sociaal en optimistisch persoon die erg gelukkig in het leven staat.

Door kinderen die tegen soortgelijke problemen aanlopen te ondersteunen, hoop ik hen te helpen om ook een omslag teweeg te brengen. Hierbij is het in mijn ogen belangrijk dat de omgeving goed inspeelt op de wensen en belangen van het kind, maar dat het kind zelf ook eigenaarschap kan nemen in het proces. Ik vind het belangrijk dat kinderen kunnen genieten van hun kindertijd en dat ze zich op een prettige manier kunnen ontwikkelen.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!