Joni van Tienhoven

Over Joni

  • SKJ Orthopedagoog
  • Specialist hoogbegaafdheid
  • Specialisme: systemisch werk

Mijn naam is Joni van Tienhoven (1983). Ik ben al heel wat jaar getrouwd met Jan-Willem. Inmiddels is ons gezin vier kinderen rijk, waarvan drie meiden en een zoon.

Na mijn studie Pedagogische Wetenschappen in Leiden begon ik binnen de klinische psychiatrie met mijn eerste baan. In die jaren kwam het thema ‘hoogbegaafdheid’ op mijn pad. Allereerst in mijn persoonlijk leven, doordat ik hoogbegaafd-zijn in mijzelf ontdekte en dit ook bij mijn eigen kinderen herkende (met de daarbij behorende uitdagingen binnen het gezin en op school). Naarmate mijn kennis over dit thema groeide, zag ik ook hoe sommige tieners op mijn werk met dit thema worstelden en daarin geen (h)erkenning kregen. Mijn passie werd geboren: kinderen en tieners (met hun ouders) helpen zichzelf te ontdekken en te omarmen wie ze zijn. Wat is het mooi om te zien als hier stappen in gezet worden! Wat kan dat een verademing, ruimte, vreugde en verbinding geven.

Jarenlang heb ik dit werk in mijn woonplaats Rotterdam mogen doen. Na onze verhuizing naar het midden van het land ben ik ontzettend blij dat ik een nieuwe werkomgeving heb gevonden bij Praktijk Extralent. Ik vind hier veel gepassioneerde collega’s en een warme sfeer. Ik kijk ernaar uit om binnen deze praktijk opnieuw allerlei kinderen, tieners en ouders te ontmoeten met wie ik op weg mag gaan!