Irene van Doleweerd

Over Irene

  • SKJ Psycholoog
  • ECHA Specialist hoogbegaafdheid

Ik ben Irene van Doleweerd. Samen met mijn man en twee dochters woon ik in Leusden.

Vrij snel na mijn studie psychologie ben ik het onderwijs ingerold. Ik heb jarenlang met veel voldoening gewerkt als orthopedagoog op een middelbare school. Toen mijn oudste dochter vastliep op de basisschool kwam het onderwerp ‘hoogbegaafdheid’ naar boven en ben ik me daarin gaan verdiepen. Nadat mijn toenmalige werkgever mij de ruimte bood een opleiding te doen, ben ik met veel enthousiasme aan de ECHA-opleiding begonnen. Daar ben ik ‘aan’ gegaan en heb ik mijn passie gevonden. Ik wil mijn kennis over en ervaring met hoogbegaafdheid delen en hoogbegaafden en hun omgeving ondersteunen in hun zoektocht!

Na het afronden van de ECHA-opleiding heb ik anderhalf jaar als psycholoog gewerkt op een particuliere school waar ik onder andere hoogbegaafde leerlingen mocht begeleiden. Wat een feestje was dat! Toch merkte ik dat ik binnen het onderwijs mijn zorghart moest afremmen en dat ik ouders meer wilde betrekken bij de begeleiding van ‘mijn’ leerlingen. Dat was een goed moment dus om het onderwijs te verlaten en de overstap naar de zorgkant te maken.

Binnen Praktijk Extralent mag ik begaafdheidsonderzoeken doen en kinderen/jongeren en hun ouders begeleiden. Ik kan hier mijn zorghart volgen en heb bovendien een team vol gedreven collega’s om me heen.

Ik zie er naar uit jullie te leren kennen en de zoektocht samen met jullie aan te gaan!