Hanneke Reitsma

Over Hanneke

  • Oprichtster en eigenaresse
  • MA Contextueel therapeut
  • SKJ Jeugd- en gezinsprofessional
  • Specialist hoogbegaafdheid
  • Onderwijsexpert
  • Specialismen: Systemische en contextuele hulpverlening, HB en ASS, UHB (IQ 145+)

Ik ben Hanneke Reitsma, vrouw van Sietze en moeder van Eline en Matthijs. Ik ben eigenaresse van Praktijk Extralent die ik eind 2016 heb opgericht.

Als mensen aan mij vragen wat ik nou precies doe is dat eigenlijk niet in één woord te vatten. Ik heb een onstilbare honger en nieuwsgierigheid naar de mens. Daarom volg ik al jaren allerlei opleidingen, trainingen, cursussen en masterclasses en lees ik heel veel. Hier word ik echt blij van en het houdt me scherp en in ontwikkeling.

Daarnaast geef ik (samen met Arrianne) leiding aan ons team, geef ik therapie aan volwassenen en begeleid ik ouders in de opvoeding. Daarnaast train ik scholen, coach ik mijn collega’s en ontwikkelen we samen nieuw materiaal. Enorm divers werk dus! In die diverse rollen werk ik vanuit het systemische en contextuele gedachtegoed. Zicht krijgen op waar je vandaan komt, wat je hebt meegekregen in je leven en hoe dat nu invloed heeft op wie je bent en wat je doet vind ik buitengewoon fascinerend.

Bovendien kan ik erg genieten van de contacten met al deze mensen. Verbinding maken, gesprekken voeren van hart tot hart, de mens zien in zijn diepste wezen is mijn kracht. Naast de ander mogen staan in zijn zoektocht naar zichzelf is een fascinerend proces. Als hoogbegaafd sensitief mens weet ik dat dit een on-going proces is. Elke keer verdiep je je eigen identiteit weer een beetje verder. Dat gaat vaak gepaard met schuren, pijn en weer sterker worden. Elke levensles weer in de ogen kijkend. Gedurende deze processen heb ik veel positieve kanten mogen ontdekken van mijn hoogbegaafdheid. Ik kan bijvoorbeeld erg genieten van mijn zintuigen (koken, muziek maken, kunst) en ik kom tot rust in de stilte en in de natuur. Ik ben analytisch, ondernemend en kan snel verbanden leggen. Ik hou van humor en out-of-the-box denken doe ik van nature, hierin zie je iets van mijn creativiteit.

Ik ben dankbaar voor de lessen die ik in mijn eigen leven heb mogen leren, nog dagelijks leer en dat ik die weer mag doorgeven. Bang voor hobbels en kuilen in de weg ben ik niet zomaar meer. Groei ontstaat door het bewandelen van die weg. Misschien kom ik jou onderweg wel een keer tegen.