Ingeborg Hofman

Ik ben Ingeborg Hofman, 34 jaar getrouwd en moeder van 4 heerlijke zonen. In mijn moederrol ben ik via mijn eigen kinderen bekend geraakt met hoogbegaafdheid . Na hele intensieve jaren in het gezin, van opvoedboeken lezen en zoveel vragen hebben rondom de kinderen waarop ik geen antwoord vond,  kon ik eindelijk verklaren waarom alles in ons gezin zoveel ingewikkelder. Ik begreep en ervaarde zelf waarom hetgeen in die boeken stond en al die beschreven methodes en trucs niet werkten bij mijn kinderen. Tijdens een intensief begeleidingstraject kregen we handvatten voor de opvoeding. Handvatten die wél werkten en meer inzicht gaven in wat de kinderen en wij zelf nodig hadden. Er viel daardoor een enorme last van mij af. We zijn als gezin een zoektocht aangegaan in wat er passend is bij ons en onze kinderen en kunnen nu zeggen dat er (te midden van alle dagelijkse hobbels en kuilen 😊) een grote rust is gekomen!

De afgelopen jaren heb ik in mijn werkzame leven diverse functies gehad waarin je een rode draad ziet van sociaal contact en praktisch-resultaatgericht werk. De ervaring in ons gezin en de drive om van betekenis te kunnen zijn voor anderen hebben me ertoe bewogen begeleiding te bieden aan hoogbegaafde kinderen, jongeren en hun ouders. Om mijzelf hierin verder theoretisch te ontwikkelen volg ik daarnaast de deeltijdstudie Social Work aan de CHE in Ede.

Samen kijken naar wat er nodig is, een luisterend oor zijn, erkenning geven en vooral in verbinding blijven met elkaar zijn daarin voor mij belangrijke pijlers. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!