Groepstrainingen

Binnen onze praktijk hebben we diverse groepstrainingen. Kleinschalige trainingen met minimaal 3 en maximaal 6 kinderen.

Waarom geven we deze trainingen?

Het mooie van deze trainingen is dat vaardigheden getraind kunnen worden en inzichten opgedaan kunnen worden. Dit kan doordat kinderen bij elkaar zien hoe het bij de ander werkt. Ze houden elkaar een spiegel voor en het geleerde kan direct in de praktijk worden toegepast in een veilige setting met ontwikkelingsgelijken (peers). Dit altijd onder leiding van minimaal één van onze professionals.

Trainingsaanbod

De volgende groepstrainingen bieden wij aan:

  • Wie ben ik? – psycho-educatie over hoogbegaafdheid
  • LEF! training – aan de slag met (faal)angst en mindset, je talenten en executieve functies
  • Extraleren training– leren leren training voor (hoog)begaafde beelddenkers

Hoe bouwen we zo’n training op?

De genoemde trainingen bestaan uit 8 bijeenkomsten van ongeveer 75 minuten. Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst vindt er een kort gesprek plaats met de ouders en het kind om samen de trainingsdoelen te bepalen. Na de laatste bijeenkomst is er een eindevaluatie met de ouders. Tussentijds is er voor elk kind ruimte voor een korte één op één sessie naar aanleiding van de training. De trainer zal aangeven wanneer deze sessie zal plaatsvinden. Na afloop van elke training wordt er per mail verslag uitgebracht van wat er gedaan is. Hierdoor kan er thuis verder op doorgepraat en gewerkt worden.

Veiligheid is heilig bij ons. Dat betekent dat er ruimte is voor emoties die los kunnen komen tijdens zo’n training. We schrikken daar niet van, ze mogen er zijn. Het is een onderdeel van het leerproces. Om deze veiligheid voor alle kinderen te garanderen hebben we altijd minimaal 1 extra professional vrij geroosterd om bij te springen als dat nodig is.

Investering

Deze training, inclusief begin- en eindgesprek, individuele sessie en verslaglegging na elke bijeenkomst, kost €975,- per kind.